Pagina 1 van 1

Tumblr

Geplaatst: 23 Mar 2017, 16:55
door Peter
De meesten hier zullen wel een pagina, of toch minstens een profiel hebben op Facebook. Een aantal onder jullie zal ook al op Instagram zitten. Flickr en 500px lijken me ook behoorlijk ingeburgerd. Sta me toe om hier ook eens even de aandacht te vestigen op een sociaal medium waar ik persoonlijk erg over te spreken ben. Tumblr is een microblogging systeem, waar en aan de front end een soortement van website/blog hebt en waar je aan de back end een community hebt waar je interessante teksten, foto's, video's etc. kan bekijken, liken, becommentariƫren en delen met elkaar. Een beetje zoals facebook, maar dan zonder de in your face platte commercie...

Ik heb er een account waar ik mijn reportages deel. Het zijn dezelfde foto's die je ook op mijn facebookpagina of op mijn website vindt, maar dan met de begeleidende tekst in het Engels. Voor het front end gedeelte zijn er verschillende "themes" beschikbaar, die je gratis van Tinternet kan plukken in implementeren. Een eenvoudige klik op de knop volstaat (meestal). Ik vind het een erg leuke omgeving en heb er inmiddels een kleine 500 volgers vergaard. Ben ik best wel trots op... :D

http://urbanrelicsphotography.tumblr.com/

Neem gerust eens een kijkje via de bovenstaande link en laat me weten wat jullie er van denken... ;)

PS: ik ben geen aandeelhouder bij Tumblr. :D

Re: Tumblr

Geplaatst: 23 Mar 2017, 22:49
door Lenny
Urbexers zie je inderdaad minder snel op Tumblr. Ik vind dat je wel een erg nette template hebt, de combinatie met tekst en foto's werkt prettig. Je zou dat zelfs makkelijk als website kunnen gebruiken.

Re: Tumblr

Geplaatst: 23 Mar 2017, 23:04
door Peter
Dank je, Lenny :-)

Ik had eerst de intentie om ook mijn website in het Engels te doen, maar op deze manier kan ik het allemaal een beetje gevarieerd houden. Gelukkig vind ik ook dat allemaal leuk om te doen, want daar gaat toch wel snel overal een hoop tijd en energie in zitten... :-)

Re: Tumblr

Geplaatst: 13 Sep 2018, 02:21
door AlexAvenue
Prachtige Tumblr!

Re: Tumblr

Geplaatst: 16 Sep 2018, 03:55
door Peter
Dank je, Alex ;)

Die 500 volgers van amper anderhalf jaar geleden, zijn er inmiddels 7.500 geworden... Dat zijn er al een hoop meer dan op Facebook! Je visibiliteit als fotograaf ligt er dus een stuk hoger, maar het sociale contact, de interactie met je publiek ligt er wel aanzienlijk lager... Ik blijf het een leuke omgeving vinden. :-)